5 avsnitt av IR & Corpcomms-podden för att kickstarta 2021

January 11, 2021 Oskar Larsson

Är du i behov av ny inspiration och kunskap för att lyckas med företagskommunikation och investerarrelationer? Nedan hittar du 5 avsnitt av IR & CorpComms-podden som vi tror är extra bra att lyssna igenom för att vara väl förberedd för 2021 med de möjligheter och utmaningar det medför. Du hittar bland annat best practice kring årsredovisningar, fallgropar att undvika kring MAR-hantering och trendtips angående IR-året 2021.

1. IR-trender 2021 och summering av 2020

Hur sammanfattar vi IR-året 2020 och vad präglar IR-arbetet framöver? IR & CorpComms-podden gästas av Charlotte Stjerngren från Cord Communications och Urban Ekelund från Vero Kommunikation som dels blickar bakåt men framför allt trendspanar kring vad 2021 kommer att erbjuda inom Investor Relations.


 

2. Så skapade Atrium Ljungberg Sveriges bästa årsredovisning

Hur lyckas man göra Sveriges bästa årsredovisning? Gäst i detta avsnitt är Martin Lindqvist, CFO på Atrium Ljungberg som utmärktes till det prestigefulla priset Sveriges bästa årsredovisning 2019.


 

I juni 2017 börsintroducerades hälso- och hygienföretaget Essity efter en delning av SCA. Hur löser man IR-arbetet och företagskommunikationen vid en sådan avknoppning där allt nytt ska vara på plats på bara nio månader? Essitys kommunikationsdirektör Joséphine Edwall Björklund och Johan Karlsson, IR-chef, berättar om hur de gjorde för att lyckas. 


I detta avsnitt lär vi oss mer om OTC-handel (Over the Counter) i USA, en marknad som svenska börsbolag kan använda sig av även om man inte är noterad på de amerikanska börserna. Hur funkar det och vad ska man tänka på för att locka amerikanska investerare? Gäst i podden för att berätta om detta är Joe Coveney från OTC Markets som medverkar via länk från New York.

 

Vilka är de största utmaningarna med MAR och andra legala krav på svenska börsbolag? Hur ska man arbeta för att undvika de vanligaste fallgroparna? Gäst i avsnittet för att berätta om detta är Daniel Sjöholm, jurist från MCL.

 

 

About the Author

Oskar Larsson

Content Marketing Manager at Cision Nordics, mostly covering topics related to IR and Corporate Communications

More Content by Oskar Larsson
Previous Article
Media Moves at TIME, The New York Times Magazine & LAist, New York Public Radio Hires Health & Science Editor
Media Moves at TIME, The New York Times Magazine & LAist, New York Public Radio Hires Health & Science Editor

Janell Ross to join TIME, Claire Gutierrez promoted at The New York Times Magazine, and more.

Next Article
Media Moves at the Los Angeles Times, Business Insider & Gizmodo, The Columbus Dispatch Names New Business Editor
Media Moves at the Los Angeles Times, Business Insider & Gizmodo, The Columbus Dispatch Names New Business Editor

Nour Malas joins the LA Times, Melkorka Licea’s new beat at Business Insider, and more.